آیا دیابت باعث کوری می شود و درمان آن چیست؟

پیام مدیر سایت :

محل نمایش تبلیغات شما محل نمایش تبلیغات شما

افراد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی نظیر رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم و آب‌مروارید هستند.

خوشبختانه باید گفت که راه‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به این مشکلات و حفظ بینایی چشم وجود دارد که تیم تک پزشک در این مقاله به تعدادی از آنها اشاره خواهد کرد.

جلوگیری از نابینایی به دلیل دیابت نوع 2

راه جدیدی برای فهمیدن اینکه آیا افراد مبتلا به دیابت نوع دوم دارای صدمات و آسیب‌های عصبی هستند وجود دارد.

دانشمندان در مطالعه‌ای که بر روی افرادی با این نوع از بیماری انجام داده‌اند به این نتیجه رسیدند که به‌ وسیله یک معاینه ساده‌ی چشم با استفاده از نوع خاصی از میکروسکوپ و در عرض 10 دقیقه می‌توان تشخیص داد که آیا فرد مبتلا به دیابت نوع 2 از آسیب‌های عصبی رنج می‌برد یا نه.

این همکاری که به‌واسطه‌ی دانشمندانی از چندین کشور اروپایی صورت گرفت سبب شد تا در دستیابی به روش جدیدی برای ایجاد تصاویری در سه بعد اعصاب قرنیه**،** پیشرفت‌های جدیدی به دست آید.

باید توجه داشت که انجام این آزمایش تنها به 10 دقیقه زمان نیاز دارد و هیچ‌گونه ناراحتی و یا رنجی را در داوطلبان ایجاد نمی‌کند.

نتایج مطالعات نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع دوم از چگالی عصب قرنیه‌ی کمتری نسبت به افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند برخوردارند. علاوه بر آن، افرادی که مدت زمان طولانی‌تری از ابتلای آن‌ها به این نوع از دیابت می‌گذرد، دارای چگالی عصبی کمتری هستند.

دانشمندان معتقدند، اگرچه در حال حاضر هیچ‌گونه راه درمانی برای این مشکل وجود ندارد، اما تشخیص زودهنگام تغییرات عصب در مراحل اولیه بروز مشکل، همیشه به‌عنوان یک مزیت به شمار می‌آید که این خود برای یافتن یک‌راه حل سریع و ایمن بسیار ارزشمند خواهد بود.

افراد مبتلا به دیابت نوع دوم در معرض خطر ابتلا به اختلال عملکرد عصبی هستند. در دیابت نوع دوم، فیبرهای عصبی کوچک، حتی قبل از ظهور علائم این مشکل، در سیستم‌های عصبی محیطی شروع به از دست دادن عملکرد خود می‌کنند.

این فیبرهای کوچک عصبی را می‌توان در پوست و قرنیه چشم پیدا کرد. کاهش فعالیت‌های عصبی معمولاً از پا شروع می‌شود. این امر سبب کاهش میزان احساس در پا و یا کاهش احساس درد شده و خطر بروز زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

در برخی موارد حتی این امر می‌تواند سبب شود تا نیاز به قطع عضو اجتناب ناپذیر باشد. باید توجه داشت که متأسفانه در حال حاضر هیچ‌گونه راه درمانی برای این نوع اختلال وجود ندارد و روش‌های تشخیصی موجود در مراکز درمانی از مطلوبیت کاملی برخوردار نیستند.

 
حفظ سلامت چشم ها در مبتلایان به دیابت

برای حفظ سلامت چشم ها در مبتلایان دیابت راهکارهای ساده ای در زیر پیشنهاد شده است که انجام دادن آن ها باعث کنترل عوارض بیماری دیابت است.

به طور منظم به چشم‌پزشک مراجعه کنید

حداقل یک بار در سال به یک چشم پزشک متخصص مراجعه کنید. چشم پزشک شما می‌تواند شبکیه و عصب بینائی‌تان را به طور کامل بررسی کند و بدین‌وسیله متوجه هرگونه آسیبی در آن‌ها، پیش از تغییر در میزان بینایی شما شود و حتی اگر علائم بیماری ظاهر شدند، در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهد.

میزان قند خونتان را مدیریت کنید

قند خون بالا می‌تواند بر روی شکل لنز چشم تأثیر بگذارد که به نوبه خود، این امر می‌تواند موجب تاری دید در افراد شود، هرچند این مشکل می‌تواند پس از نرمال شدن میزان قند خون به حالت قبل بازگردد.

همچنین قند خون بالا می‌تواند سبب اختلال در عروق خونی چشم شود. بنابراین می‌توان با کنترل قند خون، از بروز این مشکلات پیشگیری کرد.

 

بازدید : 566
پنج شنبه 2 مرداد 1399 - 2:52